tirsdag 15. mai 2012

Sluttvurdering10 og 11 mai skulle vi ha sluttvurdering. Temaet var bryllup vi skulle lage en brudebukett/ brudenshovedsmykke, Corsage/ jakkesmykke til brudgom og en gavebukett til brudeparet. Vi fikk tildelt 25 roser i en farge som vi hadde valgt ut selv og bestillt på forhånd. Det første jeg gjorde var å tegne skisser til brudebuketten og jakkesmykket. nedenfor ser du hvordan jeg har valgt å løse denne oppgaven.
 
Kompetansemål:
- Bruke materialene på en økonomisk måte
- Eksperimenter og utforske med ulike teknikker
- Planlegge, gjennomføre og vurdere eget arbeid. 


Skisser:

Brudebukett: Det første jeg gjorde var å tegne skisser, når jeg hadde valgt ut den skissen jeg ville bruke, begynnte jeg med å lage konstruksjonen, når den var klar plukket jeg ut de blomstene jeg ville bruke.jeg valgte å bruke rosa og sølv farget myntetråd å forme den til noe som lignet en dråpe. når konstruksjonen var ferdig begynnte jeg å finne ut en måte jeg kunne dekke til baksiden på uten at myntetråden forsvant helt, så jeg kom fram til at jeg skulle putte rosa ullgarn på baksiden mellom myntetrådene for å skjule teknikken min og undersiden av blomstene. Jeg valgte å lage en dekorativ bukett med heng, jeg brukte 2 forskjellige rosa farger på rosene og orange fargede nelliker som hovedblomster. Jeg valgte å bruke lys/mørk kontrast, for å skape volum valgte å legge hjerteranke tvers over bukettenå la det fortsette ned til henget.
Materialene:koralbregne
Nellik
Roser
Hjerteranke
Astrantia
Ullgarn
Buljongtråd
Corsage/ jakkesmykke til brudgom
Corsagen og brudebuketten skulle ha en hermonisk helhet for at blomsterarbeidet til brudeparet skulle passe sammen. Så jeg begynte med å lage en konstruksjon som var helt lik den til brudebuketten bare en som va mye mindre. så tok jeg det samme ulle og dekket konstruksjonen med. deretter stiftet jeg rosen og dekket den til med florateip slik at blomstertråden ikkje var synlig. etter det begynnte jeg å dekke til resten av konstruksjonen med noen av de samma blomstene som jeg hadde brukt i brudebuketten for at det skulle gå an å se at de hørrte sammen.

Gavebukett til brudeparet
På buketten til brudeparet kunne vi velga hva vi ville lage, den trengte ikke å passe til de to andre produktene vi laget, men den måtte være stor å fin å se på og ikke ligne en helt vanlig bukett, den måtte ha noe av det lille ekstra som gjorde den fin nok til å være en gave i et bryllup. Jeg valgte å lage en rund, fargerik, dekorativ bukett. jeg brukte for det meste hvit og grønt men også noen rosa roser og litt lilla for å skape noen kontraster.

Materialer:
Roser
Limonium
Salal
pistasje
Kontruksjon
Hypericum
Araberstjerne
Fresia
EucaluptusBilder fra dagen:
1 kommentar:

Blomstertua sa...

Nydelige arbeider og fine bilder:))